How 3d mimari modelleme can Save You Time, Stress, and Money.

Bunlara ek bonus öneri niteliğinde son olarak birkaç programdan daha söz etmek istiyoruz. Bunlardan birisi Alman yazılımı olan Allplan methodı. Alman yazılımları için genelde arayüzleri iyi olmasa da iş bitirici veya faydacı olduklarından söz edilir. Allplan çAlright kullanmadığımız bir method olsa da 3ds Max ve Maya gibi programlara kıyasla mimari modelleme için özelleştirilmiş ve mimarların kullanımına sunulmuş olmasıyla farklılaştığını biliyoruz. 3ds Max gibi programlar ürün ve çeşitli mekanik sistemler için geliştirilmiş olması yönüyle geniş bir alana hitap eden çAlright yönlü programlardır. Bu yönüyle mimari modelleme süreci için dezavantajlı olup mimarlar tarafından kullanılması daha zor ve zahmetlidir.

Ayrıca, diğer mimari CGI'lardan farklı olarak, mekansal ilişkiler, altyapı, aydınlatma vb. dahil olmak üzere tüm bina ve iç mekan üzerinde çalışmaleıza olanak tanır. Dolayısıyla BIM, tüm planlama ve inşaat advertımları açısından evrenseldir. 

Cephe tasarımında 3D mimari modelleme de göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Bu bağlamda, cephe tasarımı, bir binanın estetiğini ve görünümünü belirleyen önemli bir unsurdur. 3D mimari modelleme, cephe tasarımı sürecinde oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

All Render olarak portfolyomuzdaki bazı görsellerin Lumion aracılığıyla üretilmiş olduğunu söyleyebiliriz. Aslında hızlı render alabilen bu systemın ana mantalitesi temel ve faydacı bir sistemle çalışır. Görsellerin gözle hızlı bir biçimde yakalanabilecek detayları oldukça nitelikli ifade edilirken, ikinci planda olan ve insan gözünün hemen yakalayamadığı bazı ince detaylar ise yer yer düşük veya ideal nitelikte tutularak render alma süresinden tasarruf etmeyi amaçlar. Lumion aynı zamanda Vray ve Coron Render ile oldukça güç ve uzun süreler sonunda elde edebildiğimiz animasyon sunumları ve renderları konusunda öne çıkmaktadır.

Aslında mimarlar için en iyi 3d programlar arasında, sıralamada ilk sıralarda Sketchup olmasına rağAdult males, Sketchup methodının da bazı yan alternatifleri ve eksik yönleri bulunmaktadır.

Bunlardan biri olan AutoCAD, mimaride genellikle planlanan tasarım, inşaat ve iç mekan üzerinde çalışmak için kullandığı genellikle profesyonel bir tasarım yazılımıdır.

3D mimari modelleme, tasarım ve inşaat sektörlerinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu modelleme teknolojisi, yapıların inşaat sürecini daha verimli hale getirmek için kullanılır. Ayrıca, mimarlar, mühendisler ve tasarımcılar, 3D modelleri kullanarak tasarımlarını daha kolay bir şekilde görselleştirebilir, inşaat sürecinde daha iyi bir koordinasyon sağlayabilir ve müşterilere projeleri daha iyi bir şekilde sunabilirler.

3D modelleme nedir o zaman dediğinizi duyar gibiyiz. Aslında 3D mimari modelleme, three boyutlu çizim evrenindeki sadece bir yıldızdır. 3D modelleme ise, tüm bu evrenin genel advertı diyebiliriz.

Hızlı hacimler oluşturmak içinse Sketchup methodı öne çıkıyor. Sketchup ile taslak hacimler oluşturuyorduk ama özellikle son yıllarda applicationın yaygınlaşmasıyla eklenti ve 3D design kaynakları oldukça arttı. Bu nedenle taslak üretmenin de ötesine geçtiğini söylemek mümkün. Ama profesyonel mimari modelleme işleri için sketchup programı bazı eksikleri nedeniyle 3 boyutlu proje taslağı oluşturduğumuz ve fikrimizi 3 boyutlu eskiz niteliğinde kütle modelleri olarak ortaya koyup müşterilerimize sunmamızı sağlayan bir system niteliğinde. Sketchup, kolay öğrenim avantajı ve hızlı modelleme imkânı sunması sebebiyle mimarlık öğrencileri için önemli bir yazılım olsa da özellikle profesyonel mimari sunumlarda kullanmak isabetli olmayabilir.

3D mimari modelleme, mimari projenin farklı açılardan incelenmesini ve tasarımın geliştirilmesini kolaylaştırır. Bu teknoloji sayesinde, mimari yapıların tüm ayrıntıları, three boyutlu olarak incelenebilir.

Henüz yapım aşamasında bulunan dairlerin satışı 3D mimari görselleştirme sayesinde yapılıyor. Dairlerin içinden bahçesine ve hatta kasabanın tümüne dek yapılabilen görselleştirme henüz bitmemiş projelerin gerçekleştirilmiş halini sunuyor.

Ölçülü çizim konusunda tam ölçülü çizim yapma kabiliyeti zor olsa da, Autocad ortamından aldığınız dwg projeleriniz üzerinden, 3d modelleme ve görselleştirme yapabilirsiniz.

Bu süreç, mimari projelerin daha iyi anlaşılmasını sağlarken, hataların önceden tespit edilmesine ve maliyetlerin azaltılmasına gardenımcı olur.

İlk konumuz olan teknik çizimlerimizi yaparken ve hızlı biçimde hacimler oluştururken hangi programları kullandığımızdan söz edecek olursak; teknik çizim için bir numaralı ve herkes tarafından website kabul görmüş olup her zaman kullanılan Autocad programı.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “How 3d mimari modelleme can Save You Time, Stress, and Money.”

Leave a Reply

Gravatar